Populära typer av stegar och deras stabilitet

När du arbetar inom byggbranschen är ett av de viktigaste verktygen du har en stege. Många olika typer av stegar finns för en mängd olika användningsområden. Oavsett om du behöver en enda, dubbel eller trippelstege för ett visst jobb, det finns en stege för dig. Tänk på några av följande konstruktion, landskapsarkitektur och säkerhetstillbehör för att förbättra din säkerhet när du är på jobbet:

Stegar av glasfiber är robusta och motståndskraftiga mot många element inklusive eld och el, vilket gör dem idealiska för arbetare som måste arbeta på farliga platser, som nära elledningar eller högtrycksmaskiner. Glasfiber är lätt och slitstarkt, så det kommer inte att sönderfalla med tiden även när det utsätts för våta, fuktiga förhållanden. En fotsteg och två tum mellanrum mellan fälgarna gör dessa stegar enkla att transportera. Stegar av glasfiber har en tumsteg, vilket är standard i branschen. Dessa produkter kan bära tunga laster upp till tre hundra pund.

En populär stege bland de som är inom byggbranschen är en teleskopstege. Som namnet antyder kan teleskopstegar vara teleskopiska. Detta innebär att de kan förlängas från basen, som vanligtvis är gjord av stål eller aluminium, till en vinkel på nittio grader, vilket möjliggör större stabilitet. Dessa stegar är perfekta för nära kraftledningar och för arbete i trånga utrymmen. Vissa teleskopstegar, särskilt de som tillverkas av Honeywell använder sig av avancerad teknik som gör dem mer stabila; ett vanligt problem med traditionella teleskopstegar.

Vissa stegar kan också leda el också. En av de vanligaste användningarna för denna typ av stege är nära kraftledningar. Dessa stegar gör det möjligt för arbetare att säkert koppla elkablar till marken så att de inte blir elektriska. En annan potentiell användning är i höga hyllor eller andra slutna områden där det inte är möjligt att använda andra former av byggnadsställningar.

En typ av icke-robust stege som inte leder elektricitet är trappstegen i aluminium. Trappstegen är gjord av lätt aluminium. Vissa trappsteg av aluminium har ett grunt slitbanor och har inget system för motvikt i hälen, vilket innebär att de inte kommer att välta. Vissa aluminiumstegar har ett gångjärn som är utformat för att förhindra att stegen skadas om stegens botten fastnar. Dessa stegar är mycket praktiska för arbetare som utför underhåll på höga nivåer, eftersom aluminium tillåter dem att nå områden som andra stegar inte når.

Glasfiber är också ett annat material som många stegen tillverkare använder för att skapa stabila stödplattformar för arbetare. Stegar av glasfiber finns i flera olika former, inklusive några som är byggda med ett däck på toppen. Vissa är gjorda av en kombination av glasfiber och aluminium, medan andra är helt av glasfiber. Dessa stegar har visat sig vara tillräckligt stabila för arbetare nära kraftledningar, men de kanske inte är lika robusta som traditionella trästegar. När du köper en stege, överväga både stabiliteten som själva stegen erbjuder och det material som den är tillverkad av.